.

Печено пиле с бира

Готвене 45 мин. Подготовка 60 мин. Брой порции 0

За да бъде пилето наистина вкусно, месото трябва да е прясно, маринатата трябва да е добре подбрана и накрая да се изпече на подходяща температура. С тази рецепта ви даваме два от факторите. От вас зависи само да изберете качествено пиле. 




 







  

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измийте пилето добре, поставете го върху дъската за рязане с гърдите надолу. С помощта на голям остър нож, направете голям прорез през средата. Притиснете с ръка гърдите, така че крилцето и кълката от двете страни да идат в срещуположна посока.
  • 2. Обелете и нарежете чесъна и лука. В дълбока купа смесете бирата, зехтина, горчицата, черния пипер и солта. Половината марината изсипете върху пилето и натрийте добре с ръце. Сложете го в купа, завита със свежо фолио и поставете в хладилника за една нощ.
  • 3. 30 минути преди печене извадете пилето от хладилника и го оставете на стайна температура. 
  • 4. Загрейте фурната на 200 градуса, поставете пилето в съд за печене, изсипете останалата половина от маринатата и сложете да се пече.
  • 5. Половин час след началото на печенето добавете лука около пилето, нарязан на полумесеци.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци