.

Печено пиле с бира

Готвене 45 мин. Подготовка 60 мин. Брой порции 0

За да бъде пилето наистина вкусно, месото трябва да е прясно, маринатата трябва да е добре подбрана и накрая да се изпече на подходяща температура. С тази рецепта ви даваме два от факторите. От вас зависи само да изберете качествено пиле. 




 







  

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измийте пилето добре, поставете го върху дъската за рязане с гърдите надолу. С помощта на голям остър нож, направете голям прорез през средата. Притиснете с ръка гърдите, така че крилцето и кълката от двете страни да идат в срещуположна посока.
  • 2. Обелете и нарежете чесъна и лука. В дълбока купа смесете бирата, зехтина, горчицата, черния пипер и солта. Половината марината изсипете върху пилето и натрийте добре с ръце. Сложете го в купа, завита със свежо фолио и поставете в хладилника за една нощ.
  • 3. 30 минути преди печене извадете пилето от хладилника и го оставете на стайна температура. 
  • 4. Загрейте фурната на 200 градуса, поставете пилето в съд за печене, изсипете останалата половина от маринатата и сложете да се пече.
  • 5. Половин час след началото на печенето добавете лука около пилето, нарязан на полумесеци.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладолед със смокини и сирене

    • Пилешка крем супа с чесън

    • Парени люти чушки

    • Как да приготвим брюкселско зеле вкусно - вариант на фурна

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Синдермьо - стара рецепта от Родопите