.

Пилаф с агнешко и стафиди

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия Беньова и Марио Беньов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Агнешкото запържете на слаб огън в собствена мазнина и малко масло. 
  • 2. Когато са готови котлетите ги извадете.
  • 3. Нарежете лука и чесъна на ситно.
  • 4. Моркова обелете и настържете.
  • 5. Запържете ги в тигана от котлетите.
  • 6. Добавете стафидите и наситнени сините сливи.
  • 7. Измийте ориза и го сложете в тигана.
  • 8. Залейте шафран с топла вода и го оставете да се накисне за 5 мин. Добавете го в ориза заедно с водата.
  • 9. Задушете пилаша под капак до пълната готовност на всички продукти. 
  • 10. Малко преди да свалите ястието от котлона поръсете с черен пипер.
  • 11. Декорирайте пилафа със зърна от нар и го сервирайте заедно с изпечените котлетчета.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене