.

Пиле къри с бял ориз

Готвене 20 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4
Рейтинг

Традиционно индийско ястие, което ще ви доближи до Южна Азия с богатите си аромати и вкусове.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1.

    Почистете най-мазните части на месото и нарежете на парченца със страна около 2 сантиметра и сложете в голяма купа.

  • 2.

    Почистете джинджифила и половината нарежете на дребно. Добавете го към пилето.

  • 3.

    Обелете чесъна и половината пресовайте при пилето.

  • 4.

    Прибавете 2 нарязани на дребно люти чушки без семена и сока от лайм.

  • 5.

    В малка касерола запечете семената за 2-3 минути, като бъркате непрекъснато и счукайте на дребно. Добавете ги към останалите продукти заедно с куркумата.

  • 6.

    Накрая налейте млякото и разбъркайте добре. Покрийте съда с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 2 часа.

  • 7.

    В малък съд кипнете подсолена вода и сварете ориза.

  • 8.

    Нарежете почистения лук, останалия джинджифил, лютата чушка и останалия чесън на дребно.

  • 9.

    В плитък съд загрейте олиото и запържете лука до прозрачност за 3-4 минути, добавете джинджифила и след 2-3 минути лютата чушка и чесъна. 

  • 10.

    Посолете, подправете с куркума, кимион и гарам масала и разбъркайте.

  • 11.

    Сложете месото и гответе около 15-20 минути, като бъркате често. 

  • 12. Преди да свалите от котлона проверете дали месото е добре сготвено.
  • 13. Сервирайте с гарнитура от сварения бял ориз.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая

    • Сладко от цели мандаринки

    • Стафидена пита с мед за Деня на християнското семейство