.

Пиле с розмарин и полента а ла Джейми Оливър

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 0

Тази рецепта е в типичния за Джейми Оливър стил - бърза и лесна. Въпреки това е богата на аромати и вкусове, защото включва любими съставки. Пилешкото месо е ароматизирано с розмарин, а вкусът - обогатен с пармезан. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Пригответе полентата, както е указано на етикета. Готовата смес разстелете в тавичка и оставете в хладилника за 15 минути. Изстиналата полента нарежете на ленти. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. Поставете в оребрен тиган и оставете леко да се запекат от двете страни. 
  • 2. Пилешките гърди овкусете със сол и черен пипер. Поръсете ги с пармезан. поставете клончетата пресен розмарин. Увийте месото с подправките в хартия за печене. Леко начукайте с точилката, така че подправките да влязат в месото. 
  • 3. Сложете пилето в оребрен тиган и оставете да се запече за 3-4 минути. Обърнете от другата страна. Поставете бекона и гъбите отгоре. Гответе, докато месото стане златисто. 
  • 4. Готовото пилешко месо нарежете на хапки. Добавете бекона и гъбите. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци