.

Пилешки пържоли с гъбен сос и гарнирура зелена салата

Готвене 20 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Елза и Бети Методиеви - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете пилешкото на пържоли.
  • 2. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги изпържете в тиган с олио.
  • 3. Добавете нарязаните гъби и след като се запържат добавете малко вода. 
  • 4. Поръсете с брашно, разбъркайте и оставете да се получи сос. Добавете соев сос, оставете да поври.
  • 5. Направете салатата като нарежете зелената салата, краставицата, репичките, пресния лук. 
  • 6. Смесете ги в купа заедно със сол, оцет и олио.
  • 7. Разбъркайте салатата и я сервирайте към пилето с гъби.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Лесен щолен без мая

    • Сладко от цели мандаринки

    • Стафидена пита с мед за Деня на християнското семейство

    • Зелеви сарми с кайма

    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони