.

Пилешки шишчета с картофи и гъби

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Поднесени с апетитен сос.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Маринатата се приготвя като наситнените лук и чесън се запържват в маслото.
  • 2. Налива се виното.
  • 3. Добавят се дафиновите листа и мащерката, готви се 10 минути и се охлажда.
  • 4. Пилешкото месо и беконът се нарязват на кубчета, заливат се с 300 мл от маринатата и се оставят да престоят 1–2 часа.
  • 5. Картофите, морковите и дребният лук балучка се бланшират за кратко в подсолена вряща вода и се охлаждат в студена вода.
  • 6. Приготвя се сос, като останалата марината се загрява, добавят се захарта, оцетът и нишестето, разтворено в малко вода, и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 7. На малки шишчета се редят месо, картоф, бекон, морков, месо, лук, бекон и гъба.
  • 8. Готвят се на тиган със зехтина.
  • 9. Сервират се със соса.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци