.

Пилешко филе с брюкселско зеле и сладки картофи

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 0

Вкусна рецепта, предоставена от мама Татяна Василева и Анна Василева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Oбелете и нарежете картофите на кубчета, сложете ги в купа, покрийте ги с найлоново фолио или хартия за печене, готвeте ги в рамките на 5 мин. в микровълнова фурна на висока степен. 
  • 2. След това ги оставете да се охладят леко.
  • 3. Загрейте олиото в голям тиган и добавете лука, нарязан на кръгчета. Пържете 5-8 мин. докато започне да покафенява. 
  • 4. Добавете зелето, нарязано на тънки филийки. Гответе до омекване. 
  • 5. Подправете със сол и индийско орехче. В тигана добавете задушените картофи. Гответе още 5 мин.
  • 6. Пилешкото филе поръсете със сол, олио и черен пипер и запечете на тиган от двете страни. 
  • 7. Яйцата поширайте във вряща подсолена вода с 1 с.л. оцет. 
  • 8. Ястието сервирайте като сложите най-напред от зеленчуковата смес, отгоре поставете по едно забулено яйце, а отстрани пилешкото месо.  
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Зеленчукови кюфтенца

    • Ягодови кексчета с грис

    • Бисквитено руло без печене

    • Ананас, кокос и водка - магнетичен тропически коктейл

    • Запеканка с пилешко и броколи

    • Лимонови спагети със скариди