.

Праз с ориз на фурна

Готвене 20 мин. Подготовка 40 мин. Брой порции 4

Преди да сервирате ястието, го поръсвате със свеж магданоз, нарязан на ситно и малко черен пипер.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Празът се нарязва на кръгчета и се изсипва в тиган с олио да се задуша.
  • 2. Бялата по-сочна част на праза се реже на по-едро парчета, а зелената на ситно.
  • 3. Задушеният праз се изсипва в тавичка и се добавят измитият ориз, доматеното пюре и чубрицата.
  • 4. Доливат се 3 чаши вода. Сместа се посолява и тавата се слага в загрята фурна. Пече се до набъбването на ориза.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая