.

Пуешко филе с хрупкава коричка

Готвене 10 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4
Рейтинг

Неверятното пуешко се поднася със свежа зелена салата.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Пуешкото филе се нарязва на 4 еднакви парченца и се разрязва напречно на две.
  • 2. Всяко парче се начуква и овкусява със сол и пипер от двете страни и се загъва с фолио.
  • 3. В блендер се поставя начупената на парченца багета и се смила на едри трохи
  • 4. Овкусява се с прясна мащерка, сол, черен пипер и се налива малко зехтин, за да се навлажни хляба. Готовата смес се изсипва в шипок и плитък съд.
  • 5. Беконът се нарязва на тънки парченца. В широка купа се се изсипва брашното за паниране. В друга серазбиват яйцата. Всичко се овкусява със сол и пипер.
  • 6. Върху всяко парче пуешко се нареждат тънки парченца бекон и гауда.
  • 7. Притискат се леко с пръсти и внимателно се потапя в брашното, след това – в яйцата, а накрая – в хлебните трохи.
  • 8. В тиган се сгорещява малко зехтин и месото се запържва по 4 минути от всяка страна.
  • 9. Фурната се загрява до 220 градуса.
  • 10. Месото се подрежда в тава, покрита с хартия за печене и се запича за 7-8 минути.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци