.

Риба на тиган със зеленчуци

Готвене 5 мин. Подготовка 25 мин. Брой порции 4

Рибно филе (бяла риба, хек, сьомга) може да сготвите бързо на тиган. Като гарнитура освен класическата картофена салата с лук и маслини може да задушите зеленчуци по избор – карфиол, моркови, броколи, брюкселско зеле.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Когато рибните филета са замразени, се изваждат по-рано, за да се размразят. Попиват се с кърпа преди термичната обработка.
  • 2. Сгорещява се зехтин на дъното на тефлонов или грил тиган, без да се прекалява с мазнината.
  • 3. По-добре да се долива по малко зехтин за всяко ново парче риба.
  • 4. Всяко парче се слага да се запече за около 2-3 минути, след което с тефлонова решетъчна лъжица се обръща внимателно, за да не се натроши. Порцията риба се пече на тигана още 2-3 минути и от другата страна.
  • 5. Подправя се накрая с черен пипер. При сервиране се поръсва още черен пипер и от другата страна на рибните филета.
  • 6. Зеленчуците се задушават с малко олио и соев сос по желание.
  • 7. Ястието се поднася с резенче лимон и задушени зеленчуци. Декорира се със свеж босилек, копър и магданоз.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене