.

Рибена яхния

Готвене 15 мин. Подготовка 45 мин. Брой порции 4

Ако цялото семейство обича риба, може да сготвите за обяд рибена яхния.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. В тенджера се налива олиото. Нарязват се на ситно лука и чушките и се слагат да се задушат в олиото.
  • 2. Долива се 200 мл вода с разтворения в нея зеленчуков бульон и червен пипер.Сместа се оставя да поври 2-3 минути.
  • 3. Почистените риби се нарязват на порции и се добавят към зеленчуците.
  • 4. Овкусява се с дафинов лист и бахар.
  • 5. Тенджерата се похлупва и се слага на слаб огън ястието да покъкри. Не се разбърква, а се разклаща леко съда, за да не се наруши целостта на парчетата риба.
  • 6. След около 30 минути се добавят обелените и нарязани на четвъртинки домати.
  • 7. Яхнията се оставя да поври още 10-15 минути на тих огън.
  • 8. По желание рибената яхния може да се сгъсти с 1 чаена лъжичка нишесте, размито в малко вода. Накрая се добавя девесила. Ястието се поднася с четвъртинка лимон.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая