.

Рошава вечеря за 20 минути

Готвене 20 мин. Подготовка 5 мин. Брой порции 0

Едно здравословно и бързо предложение, което може да приготвите у дома, когато не разполагате с много време за вечеря. Липсата на време обаче не бива да е за сметка на вкусната храна. Тази рецепта съчетава лекотата на пилешкото месо с екзотиката на кокосовото брашно. Ако не разполагате с такова, може да използвате фини овесени ядки - така коричката ще стане още по-плътна и крупкава. В краен случай може да замените и с царевично брашно или грис. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете пилешкото филе на жулиени. Разбийте яйцето в купа, а брашното сипете в плоска чиния. 
  • 2. Потопете всяко парче месо в яйцето, след което го оваляйте в брашното от всички страни. 
  • 3. Подредете месото в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса С фурна с вентилатор за 15 минути. На седмата минути обърнете месото.  
  • 4. Сервирайте филетата със сос. Разбъркайте киселото мляко с малко сол. Нарежете чесъна на много ситно и го смесете с млякото. Добавете и чесъна. Потапяйте парчето месо в соса преди всяка хапка, за да се насладите на сочна и ароматна вечеря. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая