.

Руло от мляно пуешко

Готвене 35 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 6

За да се получи вкусно и хубаво руло, пуешкото месо трябва да е добре смляно. важно за рецептата е да има добър баланс между месо, мазнини и попадравки. Само така рулото става крехко и сочно.

 

Сместа за рулото може да приготвите предварително, да оформите и да замразите. Така ще имате заготовка за една бърза вечеря. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете тиган на котлона и сипете зехтина. Сотирайте нарязания лук до омекване. Отнема около 4 минути.
  • 2. Сипете лука в голяма купа и добавете смляното пуешко, сметаната, настъргания пармезан, наситнения магданоз, солта и пипера.
  • 3. Разбъркайте добре до получаване на стегната смес. 
  • 4. Сложете сместа в продълговата форма.
  • 5. Печете в предварително загрята на 230 градуса фурна за 30 минути.
  • 6. Извадете рулото от фурната и оставете да се охлади 10 минути. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Великденско панетоне

    • Агнешко с мед и горски билки

    • Сочен стек с пресни картофи

    • Лесен козуначен сладкиш със захарна коричка

    • Великденскотo агнешко на Джейми Оливър

    • Здравословен козунак