.

Синдермьо - стара рецепта от Родопите

Готвене 20 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 5

Синдермьо е традиционно ястие от Родопите. Прилича на по-добре познатия качамак, но технологията на приготвяне е различна, както и използваните пордукти. Синдермьо е по-течно от качамака и се дели на конци, заради кашкавала, който се разтопява в него. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Царевичното брашно се размива във вода като леко се бърка.
  • 2. В тенджера налива 1,5 л вода и се слага на котлона да кипне. В нея се добавят солта и маслото.
  • 3. Сместа с разтвореното царевично брашно се изсипва на тънка струйка врящата вода, като се бърка непрекъснато. Оставя се за ври 20 мин.
  • 4. През това време се настъргва кашкавалът. Изсипва се в сместа и се бърка, докато започне да се точи на конци. Сместа се сипва в тавичка. 
  • 5. Консумира се топло. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Фалшиво тирамису без яйца

    • Ореховият сладкиш на баба

    • Банички със сирене и смокини

    • Пълнени чушки с киноа и сирене

    • Маслен пай с грозде

    • Сладки с черен шоколад