.

Синско с праз лук и домати и оризова салата с маслини

Готвене 20 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Евелина Павлова и Петя Димова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Начин на приготвяне на свинското:
  • 2. Нарежете месото и праз лука.
  • 3. Запържете ги в тиган с малко олио.
  • 4. Добавете подправките. Разбърквайте от време на време.
  • 5. Накрая добавете нарязани домати.
  • 6. За да приготвите салатата, най-напред сварете ориза във вряща подсолена вода за около 15 мин. 
  • 7. Изплакнете го със студена вода и го изцедете добре. 
  • 8. Сложете го в купа и подправете със зехтин и лимонов сок. 
  • 9. Добавете нарязани маслините, лука, доматите и останалите съставки и  разбъркайте добре.
  • 10. Сервирайте свинското с оризовата салата като гарнитура.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци