.

Скумрия щпиц, поднесена със зелен фасул с бекон и бадеми

Готвене 20 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Маргарита и Надежда Първанови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Ако рибите са големи извадете 4 филета от тях.
  • 2. В случай, че са малки направо ги напълнете с кръгчета лимон, сушени домати и стръкове прясна мащерка, за да придаде аромат на рибата.
  • 3. Намажете алуминиево фолио с олио и сложете отгоре рибата, която е предварително почистена и овкусена със сол и черен пипер. 
  • 4. Завийте я хубаво във фолиото и го надупчете тук там.
  • 5. Изпечете на грил тиган на среден огън за около 10 мин.
  • 6. За да направите гарнитурата задушете наситнени лук, чесън и нарязан на кубчета бекон в тиган с малко олио. Когато омекне добавете фасула, червен пипер и домат, нарязан на ситно. Поръсете с копър. Разбъркайте.
  • 7. Запечете филираните бадеми в сух тиган да порозовеят малко и поръсете фасула с бадемите, когато сервирате.
  • 8. Когато рибата е готова я извадете от фолиото, сложете в чиния и гарнирайте със зеления фасул.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци