Содена питка със сирене и розмарин - Bistro

Содена питка със сирене и розмарин

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 6

Лесна рецепта с гарантирано вкусен финал.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Брашното се смесва със солта, едно яйце, накълцаният розмарин, разбърканото със содата и оцета кисело мляко и натрошеното сирене.
  • 2. Замесва се меко тесто и се разточва на кръг с диаметър около 30 см. Притиска се леко в средата, с ринг или чаша, за да се маркира кръг.
  • 3. Отстрани се правят прорези, така че да се образуват ленти с дебелина 2–3 см, които се усукват.
  • 4. Тестото се намазва с разбито яйце, а кръгът в средата се поръсва с маково семе.
  • 5. Питката се пече.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Торта "Рафаело" с бисквити и кокос

    • Рибената чорба на капитаните

    • Рибно фрикасе по френски

    • Салата с мариновани сардини и домати

    • Солени шоколадови сладки

    • Лесна салата с царевица и риба тон