.

Солена палачинкова торта

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 12

Солената палачинкова торта е чудесно ястие, което може да сервирате, когато на гости ви дойдат приятели, когато имате останали палачинки от закуската или просто ви се иска нещо по-леко за вечеря.

За пълнежа на тортата няма точни правила - може да използвате крем сирене, пастет или зеленчуков мус. Между палачинките поръсвайте с шунка, тънки резени колбас, чоризо, сварени яйца или картофи, кашкавал и каквото ви хрумне. За декорация може да изрежете фигурки от различни зеленчуци - моркови, краставици или тиквички.

Начин на приготвяне
  • 1. Разбийте яйцата на висока скорост за кратко. Добавете прясното мляко и разбийте отново. Сложете брашното и разбъркайте. 
  • 2. Загрейте тигана за палачинки, намазан с мазнина. Изсипвайте по 1 черпак от сместа, за да направите палачинките. 
  • 3. Нарежете шунката на дребни квадратчета и настържете кашкавала. Смесете заквасената сметана с майонезата. Ако вкусът ви е тежък, добавете няколко капки лимон.
  • 4. За реденето на тортата няма точни правила - редувайте палачинки, с майонеза и сметана, като върху тях посипвате шунка, кашкавал и нарязани печени чушки.
  • 5. Намажете тортата със заквасената сметана отгоре и отстрани.
  • 6. Декорирайте с чери доматчета, стръкове копър, слънчогледови семки и листа босилек.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"