.

Солена желирана торта

Готвене 10 мин. Подготовка 120 мин. Брой порции 0

Това е предястието, с което ще впечатлите и най-капризните гости. Но със сигурност не ви е нужен специален повод, за да си го приготвите. Тази желирана торта може да направите, като смесите различни продукти. Така че смело я пригответе, ако в хладилника има останало малко от това и малко от онова.

 

Начин на приготвяне
  • 1. Морковите се сваряват цели. След като изстинат, се нарязват на дребни квадратчета. 
  • 2. Яйцата се сваряват за 10-12 мин, за да са твърди. Режат се на кръгчета с дебелина 1-2 см.
  • 3. Шунката се нарязва на къди лентички. 
  • 4. Всички зеленчуци се посоляват на вкус.
  • 5. Желатинът се залива с половин чаша студен бульон. След като набъбне, се разтопява на водна баня. Внимавайте да не заври, защото ще изгуби желиращите си свойства. Желатинът се добавя в бульона. 
  • 6.  Дъното и стените на кръгла форма за кекс се застила със свежо фолио. 
  • 7. По дъното се нареждат нарязаните яйца. В средата се слага карфиолът.
  • 8. Изсипват се половината от останалата смес. Сипва се и половината бульон с желатин. След това се слага втори пласт зеленчуци и се сипва останалият бульон. 
  • 9. Тръснете няколко пъти формата, за да се наместят зеленчуците и да се запълнят дупките помежду им. Покрийте формата с фолио и приберете в хладилника за 2 часа. 
  • 10. След като я извадите от хладилника, оставете да отпусне за 10 минути. След това обърнете формата върху поднос и махнете фолиото. 
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"