.

Сухи червени чушки, пълнени с боб

Готвене 30 мин. Подготовка 90 мин. Брой порции 4

Сухи чушки, боб, лук, морков, брашно, олио... Вкусотия!

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Бобът се накисва от вечерта. Водата се изсипва, бобът се изплаква и се вари в малко вода.
  • 2. Към края на варенето се добавят нарязаните на кубчета моркови, лук, обелените и настъргани на ренде червени домати.
  • 3. Отделно в 1/2 к.ч. олио се запържват втората глава лук, червеният пипер и брашното.
  • 4. Долива се малко бульон от чорбата, посолява се и се бърка. Кашата се добавя към боба. Вари се до сгъстяване.
  • 5. Почистените сухи чушки се попарват с вряла вода, за да омекнат. Ако са пресни, се изчистват от семките.
  • 6. Пълнят се с варения боб и се нареждат в тавичка.
  • 7. Заливат се с 1 к.ч. олио и вода, колкото да стигне до средата на чушките.
  • 8. Пече се на умерена фурна, докато водата почти изври. Ако чушките са пресни, се пекат, докато хванат коричка отгоре.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая