.

Свежо за лятото - миди с бира

Готвене 10 мин. Подготовка 5 мин. Брой порции 4

Мидите не са най-евтината храна, а и не се намират във всяки магазин. Но са чудесно ястие за лятото. И дори да ви се налага да го прекарате в големия град, порция миди със сигурност ще ви телепортират на морето.

 

В тази рецепта се приготвят бързо и лесно с бира - другото съкровище на лятото. Изберете светла бира, за по-лек и не горчив вкус.


Може да приготвите с едри бели миди или с черни. Важно е мидите да са пресни. Те трябва да са добре затворени, със здрави черупки и да имат аромат на море. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сипете бирата в тенджера и я сложете да кипне на котлона. 
  • 2. Добавете мидите. 
  • 3. Сложете капака и намалете температурата на котлона. 
  • 4. Варете, докато мидите се отворят - 6-8 минути. 
  • 5. С помощта на решетъчна лъжица извадете мидите в голяма купа. 
  • 6. Сервирайте с половинки от лимон и леко поръсен лимонов сок.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Зеленчукови кюфтенца

    • Ягодови кексчета с грис

    • Бисквитено руло без печене

    • Ананас, кокос и водка - магнетичен тропически коктейл

    • Запеканка с пилешко и броколи

    • Лимонови спагети със скариди