Свинско бон филе с топла салата от моркови и филирани бадеми
Готвене 20 мин.
Подготовка 20 мин.
Брой порции 2
Вкусна рецепта, предоставена от мама Ваня и Росен - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 2 бр. Свинско контрафиле
- 1 ч.ч. Кока Кола
- 4 бр. Моркови
- 4 с.л. Зехтин
- 30 г Краве масло
- 1 пакетче Зеленчуков бульон
- 2 с.л. Балсамов оцет
- 2 скилидки Чесън
- 1 връзка Копър
- 6 с.л. Филирани бадеми
Начин на приготвяне
-
1. Нарежете морковите на лентички. Наситнете чесъна.
-
2. Смесете зехтин, малко масло, оцет балсамико и кола запържете в тях морковите и чесъна.
-
3. Подправете със сол и черен пипер.
-
4. Когато омекнат добавете запечени на сух тиган бадеми.
-
5. Махнете от котлона и добавете ситно нарязания копър.
-
6. Нарежете месото на стекчета, натиснете ги леко, овкусете ги със сол и черен пипер.
-
7. Запържете ги в смес от масло и олио.
-
8. Сервирайте свинското върху подложка от салатата от моркови.
Мнения и коментари
