.

Свинско на грил с чътни от тропически плодове

Готвене 30 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Апетитна комбинация, която ще завладее сетивата ви.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Салцата се приготвя като почистените от дръжките и семенцата чушки се запиват в сух съд, към тях се наливат около 350 мл вода, готвят се 5–10 минути, след което се смилат, заедно с течността.
  • 2. Прибавят се нарязаните лук и морков, меласата, оцетът, захарта, кимионът, лимоновият сок и солта и всичко се смила.
  • 3. Месото се залива със салцата, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 24 часа.
  • 4. След това се изпича върху намазана с олио скара на дървени въглища.
  • 5. Чътнито се приготвя като мангото, ананасът и папаята се почистват, обелват се и се нарязват на кубчета.
  • 6. Наситнените лук, чесън и джинджифил се запържват в олиото, докато омекнат леко.
  • 7. Добавят се стафидите, накълцаните бадеми, плодовете и се готвят на слаб огън за около 10 минути.
  • 8. Прибавят се захарта, оцетът, сокът от лайма, чилито на прах, сол на вкус и се готви още 10 минути.
  • 9. Месото се поднася с чътнито. Съвет: Плодовете за чътнито не трябва да се бъркат много при готвене, за да не се разкашкат.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Солена торта "Сандвич"

    • Пухкав солен кекс

    • Спаначен омлет

    • Крем супа с картофки, целина и крутони с пипер и грейпфрут

    • Печено авокадо с пъдпъдъчи яйца

    • Домашно приготвени палачинки - Розова мощност