.

Сьомга със свеж доматен сос и глазирани моркови

Готвене 20 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 2

Вкусна рецепта, предоставена от мама Елена и Димитър Иванови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете сьомгата на порции.
  • 2. Овкусете я със сол, черен пипер и зехтин.
  • 3. Изпечете я в силно загрят тиган, за 2 мин. от всяка страна.
  • 4. Когато е готова я извадете в чиния. 
  • 5. В същия тиган запържете ситно нарязаните домати заедно с чесъна. 
  • 6. Овкусете ги с кафявата захар, солта и пипера и оставете да се посгъсти. 
  • 7. За да направите гарнитурата от моркови ги нарежете на лентички с белачка за картофи.
  • 8. Сложете ги в малка тенджера с малко вода, сол, лимонов сок, захар и масло. 
  • 9. Оставете водата да се изпари за 5-7 мин. и морковите да се глазират.
  • 10. Сервирайте сьомгата с гарнитурата от моркови.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Печено пиле с бира

    • Кексчета с розова вода и шамфастък

    • Пъстра лятна салата с билково сирене

    • Сочна картофена салата с пресни подправки и лимон

    • Лавандулова лимонада, която облекчава главоболие

    • Маст-о-Кияр - като таратор, но не съвсем