.

Телешки гърди по рецептата на баба

Готвене 10 мин. Подготовка 25 мин. Брой порции 4
Рейтинг

За да стане крехко телешкото месо, преди да го готвите, го натрийте с лимонов сок. Когато ястието вече е готово, също поръсете с лимонов сок. В тази рецепта допълнителният вкус е от аншоата и чесъна. Те се смесват в лек и вкусен сос. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Натрийте месото с лимоновия сок. Поръсете го със сол и черен пипер. оставете да поеме ароматите за 10 минути, преди топлинната обработка. 
  • 2. В тиган сипете зехтина и мазнината от аншоата. 
  • 3. Нарежете месото на парчета и ги сложете в тигана. Пържете по минута и половина от всяка страна. 
  • 4. Намачкайте филето от аншоа с нарязания чесън. Когато месото се изпече, сложете парчетата в топла чиния. 
  • 5. Сипете пастата, направена от аншоа и чесън и зеления лук в тигана и запържете за 30 секунди. Добавете водата и оставете да ври 30 секунди. 
  • 6. Залейте късчетата месо със соса и поръсете с още малко лимонов сок. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци