.

Треска с аспержи и сос холандез

Готвене 30 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4
Рейтинг

Простичко, но изключително ефектно - това ястие ще ви спечели с палитрата си от вкусове.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Разтопете маслото на средно силен огън в малка тенджера. 
  • 2. В метална или стъклена купа разбийте жълтъците, оцета и водата и разбийте добре. Подправете с малко сол.
  • 3. В касерола с подходящ за купата с яйцата размер кипнете вода.
  • 4. Сложете на водна баня яйчената смес и варете 3 до 5 минути при непрекъснато разбъркване.
  • 5. Свалете купата от колона и на тънка струйка добавете маслото.  Разбивайте енергично, за да получите гладка смес, подобна на майонеза. Ако сосът е прекалено гъст, разредете с малко вода, за да получите желаната гъстота.
  • 6.

    Подправете с лимоновия сок и лютия пипер. Дръжте соса на топло, докато дойде време за сервиране.

  • 7.

    Посолете рибата и запържете в сгорещен зехтин за 3 минути от едната страна и за още 2 от другата. 

  • 8.

    Аспержите за гарнитурата гответе 7-8 минути в сгорещен зехтин, като обръщате често. Свалете съда от котлона и полейте със сока от половин лимон.

Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладко от цели мандаринки

    • Стафидена пита с мед за Деня на християнското семейство

    • Зелеви сарми с кайма

    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони

    • Дребна риба с розмарин и чесън