.

Хелоуински портокалови шотове с желе и водка

Готвене 10 мин. Подготовка 50 мин. Брой порции 20
Рейтинг

Рецептата е лесна, а шотовете могат да са толкова силни, колкото вие прецените. Сервирайте ги с черен поднос и оранжево-жълтото желе ще изпъкне - идеални са за всяко есенна сбирка или за Хелоуин. Можете да направите и портокалов крем - ще си паснат повече от добре. 

 



Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сипете една чаша вода в малка тенджера и разтворете двата пакета желатин в нея. Загрейте водата и желатина на ниска температура и разбърквайте, докато желатинът се разтвори. Внимавайте да не кипне. В противен случай желатинът няма да желира. Махнете сместа от котлона. 
  • 2. Добавете половината от кондензираното мляко към сместа и разбъркайте хубаво. Сипете 150 мл водка и едно прахче ванилия, като отново разбъркате.
  • 3. Първият слой за вашите шотове е почти готов, но ще го използвате като последен. Похлупете и поставете сместа в хладилник, за да се стегне (около 30-40 минути). 
  • 4. Когато сместа от хладилника е готова, започнете със следващия слой. Разтворете последно пакетче желатин в една чаша вода и отново загрейте в съд на котлона. Към него добавете и портокаловата есенция, а след като портокаловият желатин се разтвори и го свалите от котлона, добавете към него останалите 100 мл водка. 
  • 5. Разпределете първия приготвен слой в чашките за шотове. Старайте се да има равномерно количество от него на дъното на всяка. След това направете същото с втория слой.  
  • 6. Вземете останалото кондензирано мляко и го сипете най-отгоре. За да е по-красиво и тематично, можете да добавите малко жълта сладкарска боя в него (ако е изстинало, го затоплете в микровълновата, за да се разтвори и разбъркайте). 
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"