.

Хрупкава салата с череши

Готвене 0 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 2

Тази великолепна салата включва продуктите, които са най-вкусни през късната пролет: крехка салата, зелен лук, зелени сливи (джанки) и сочни череши. Сливите са хрупкави и леко кисели - много приятен контраст на черешите в тази свежа и нетрадиционна салата - нежност и възторг за сетивата...

Начин на приготвяне
  • 1. Марулката се почиства и накъсва, лукът се нарязва на ситно и двата продукта се смесват.
  • 2. Зелените сливи се нарязват на четвъртинки, а черешите - на половинки. Плодовете се добавят в купата.
  • 3. Овкусява се с оцета, зехтина и солта.
  • 4. Преди сервиране се декорира с кокосови стърготини.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци