.

Хрупкава салата с череши

Готвене 0 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 2

Тази великолепна салата включва продуктите, които са най-вкусни през късната пролет: крехка салата, зелен лук, зелени сливи (джанки) и сочни череши. Сливите са хрупкави и леко кисели - много приятен контраст на черешите в тази свежа и нетрадиционна салата - нежност и възторг за сетивата...

Начин на приготвяне
  • 1. Марулката се почиства и накъсва, лукът се нарязва на ситно и двата продукта се смесват.
  • 2. Зелените сливи се нарязват на четвъртинки, а черешите - на половинки. Плодовете се добавят в купата.
  • 3. Овкусява се с оцета, зехтина и солта.
  • 4. Преди сервиране се декорира с кокосови стърготини.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Салата с прошуто, пъпеш и винегрет

    • Хляб с хумус и кисело мляко за 10 минути

    • Печено пиле с бира

    • Кексчета с розова вода и шамфастък

    • Пъстра лятна салата с билково сирене

    • Сочна картофена салата с пресни подправки и лимон