.

Салата с фасул и печени, мачкани картофи

Готвене 35 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 0

Една много вкусна и питателна салата, която може да хапвате и като леко ястие за обяд или вечеря. В тази рецепта съчетаваме зеления фасул с известните картофки на Джейми Оливър. Те са прочути с това, че са варени, след което печени и накрая смачкани. не забравяйте да ги поръсите с розмарин. Това е ключова съставка за великолепния им вкус.

 

 

 

 

 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измийте картофите, обелете ги и срежете по средата. Сварете ги в подсолена вода за 10 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица.
  • 2. В тавичка затоплете масло и зехтин заедно, докато се смесят. Подредете отцедените картофи в нея. Поръсете с подправките и сложете да се изпекат във фурната за 25 минути. 
  • 3. Докато се пекат, задушете зеления фасул в масло. Овкусете със сол. 
  • 4. Готовите картофи натиснете с уред за мачкане на картофи с дупки, за да станат на тънки питки. Полейте с малко зехтин. 
  • 5. Нарежете зелената салата на ситно.
  • 6. Сглобете салатата като най-отдолу на чинията сложите зелена салата, върху нея картофи, а най-отгоре - зелен фасул. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Бърза запеканка с юфка

    • Бисквитена торта с шоколад без печене

    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"