.

Салата с моцарела

Готвене 10 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 6

Благодарение на мекия си и фин аромат, моцарелата придава изтънчен и плътен вкус на всяко ястие.

 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. От филиите се правят крутони и се пекат в тиган до златисто заедно със зехтина и половината ситно нарязан чесън.
  • 2. От настъргания пармезан, майонезената смес, сметаната, горчицата, оцета, лимоновия сок и останалия чесън се приготвя сос. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
  • 3. Моцарелата се нарязва на тънки шайби, а доматите – на лунички.
  • 4. Зелената салата и цикорията се накъсват.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Бърза запеканка с юфка

    • Бисквитена торта с шоколад без печене

    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"