.

Салата Уолдорф

Готвене 0 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 3
Рейтинг

Опитайте една от невероятните рецепти на шеф Оскар Мишел, който кръстил произведението си на небеизвестния хотел "Уолдорф-Астория".

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1.

    Започнете с дресинга. В купичка смесете всички продукти, подправете със сол на вкус, разбъркайте добре и приберете в хладилника.

  • 2.

    Нарежете целите или част от ябълките на тънки филийки, а след това на пръчици. Сложете в голяма купа.

  • 3.

    Целината нарежете на тънки резени и добавете към ябълките. 

  • 4.

    Отделете гроздовите зърна, разрежете на две и почистете семената. Прибавете към останалите зеленчуци.

  • 5.

    В сух тиган запечете на умерен огън ядките, като бъркате често и внимавате да не прегорят.

  • 6.

    Непосредствено преди сервиране отделете листата на салатата и овкусете с малко зехтин и сол. Разбъркайте внимателно.

  • 7.

    Охладените ядки нарежете на едро.

  • 8. В плато подредете листата зелена салата, отгоре разпределете ябълковата смес, поръсете с ядките и сервирайте.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая

    • Сладко от цели мандаринки

    • Стафидена пита с мед за Деня на християнското семейство