.

Седмица на краставиците: севиче с пушена скумрия и авокадо

Готвене 0 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Лятната ви трапеза ще се озари от цвета на тoва свежо предястие. В оригиналната си рецепта севичето се прави със сурова риба. Но като страна, в която местно уловената риба не е най-голямото богатство, си позволяваме малко кулинарна фантазия, и използваме пушена. 

 

 

Начин на приготвяне
  • 1. Скумрията се нарязва на малки парченца.
  • 2. Обеленото добре узряло авокадо се нарязва на кубчета.
  • 3. Краставицата се нарязва на дребни кубчета като за таратор.
  • 4. Лукът също се наситнява.
  • 5. Всичко се смесва в купа и се подправя с паста от хрян, лимонов сок, черен пипер, сол и зехтин.
  • 6. Сместа се изсипва в купичка за крем и се обръща в салатна чинийка.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая