.

Зелена салата с моцарела и смокини

Готвене 0 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Свежа и ободряваща комбинация.

Начин на приготвяне
  • 1. Зелената салата се измива, накъсва се и се подсушава в центрофуга.
  • 2. Дресингът се приготвя като се смесват лимоновият сок, медът, зехтинът, солта, черният пипер и наситнената мента.
  • 3. Към зелената салата се добавят спанакът, нарязаната на тънки ленти тиквичка и наситнените смокини, и се овкусява с дресинга.
  • 4. Готовата салата се поднася с накъсаната моцарела и нарязаните на едро орехи.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"