.

Чилийска рибена чорба

Готвене 40 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4

Известен като "калдио де конгрио", тази чилийска чорба завладява с уникалния си вкус и аромат.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Два от доматите, предназначени за супата и за соса, се бланшират и се обелват.
  • 2. Сосът „Ахи чилено” се приготвя като третият домат и лукът се нарязват наедро. Чушката се почиства от семките и се нарязва, а чесънът се обелва. Доматът, лукът, чушката, сокът от лайм, чесънът, зехтинът, кориандърът и оцетът се слагат в блендер, посоляват се и се смилат. Сосът „Ахи чилено” е готов.
  • 3. Морковите се режат на шайби, лукът – на полумесеци, а доматите – на кубчета.
  • 4. Лукът и морковите се запържват в олиото, прибавят се лютата чушка и червеният пипер, сипват се доматите, 3 с. л. от лютия сос „Ахи чилено”, риганът, дафиновият лист и наситненият магданоз.
  • 5. След 5 минути се добавят виното, около 500 мл вода и рибата, завързана в марля. Овкусява се със сол и черен пипер и се готви 15 минути на тих огън.
  • 6. Рибата се изважда и се обезкостява.
  • 7. Супата се овкусява със сол и се налива сметаната.
  • 8. Готовата супа се сипва в купички, слага се от рибата, поръсва се с пресен кориандър и по желание се добавя още пикантен сос. Съвет: Останалият сос може да съхранява в хладилника 2–3 дни. Може да се консумира и с печени меса.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая