.

Френска супа с маслини

Готвене 10 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Приятна разновидност на класическата френска лучена супа.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Празът се почиства и нарязва на ситно, след това се задушава с олиото и малко вода, докато омекне.
  • 2. След като празът придобие прозрачност се добавят пиперът и чаша вода и супата се оставя да заври.
  • 3. Прибавя се и оризът, а след около 5 минути и маслините, които предварително са попарени във вряща вода, за да омекнат.
  • 4. След като оризът е сварен, супата се отстранява от огъня и се застройва с двете яйца.
  • 5. Добавя се сол на вкус и непосредствено преди да се поднесе, се поръсва с кашкавал.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладолед със смокини и сирене

    • Пилешка крем супа с чесън

    • Парени люти чушки

    • Как да приготвим брюкселско зеле вкусно - вариант на фурна

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Синдермьо - стара рецепта от Родопите