.

Индианска пилешка супа "Сакоташ"

Готвене 15 мин. Подготовка 60 мин. Брой порции 4

На езика на индианското племе алгонкини от Северна Америка „сакоташ” означава царевица и боб, сварени заедно.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Зехтинът се загрява в голяма тенджера и се задушава лукът на тих огън.
  • 2. Добавят се нарязаното месо, бульона и букета гарни (последният се пуска в супата за 5 минути, след което се изважда).
  • 3. Подправя се със сол и пипер и се оставя да заври, после се намалява максимално огъня и се готви под капак 30-40 минути, докато месото омекне.
  • 4. Месото от тенджерата се изважда в чиния.
  • 5. Всичката мазнина от повърхността на супата се обира. Отново се оставя да заври и в нея се пуска бобът и сладката царевица.
  • 6. Огънят се намалява. Супата се похлупва и се вари 10 минути.
  • 7. Месото се обезкостява и кожата се отстранява. Месото се нарязва на ситни парченца.
  • 8. Месото се връща в съда и се оставя на огъня още 5 минути.
  • 9. Сваля се от огъня и се добавят сметаната и магданоза. Супата се поднася с препечени филийки. Индианците я сервират в издълбани хлебни пити.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладолед със смокини и сирене

    • Пилешка крем супа с чесън

    • Парени люти чушки

    • Как да приготвим брюкселско зеле вкусно - вариант на фурна

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Синдермьо - стара рецепта от Родопите