.

Крем супа от червено цвекло

Готвене 30 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Червеното цвекло е богато на веществото бетаин, което подобрява работата на черния дроб. Същинска витаминозна бомба заради високото съдържание в него на В1, В2 и В12 и малко количество витамин С.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Цвеклото се обелва и се нарязва на кубчета.
  • 2. Задушава се заедно със зехтина, чесъна, лимоновия сок и солта за около 15 минути.
  • 3. Налева се вода и цвеклото се вари до омекване. Изважда се с решетъчна лъжица и се пасира.
  • 4. Пасираното цвекло се връща във водата и кипва повторно. Налива се прясно мляко и се вари още 5 минути.
  • 5. Овкусява се с черен пипер и се поднася с лъжица заквасена сметана, поръсена с щипка копър.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене