.

Крем супа от цвекло и моркови

Готвене 50 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 0

Тази крем супа става изключително вкусна, когато зеленчуците предварително се запекат във фурната. Така вкусът им става още по-наситен, а супата - по-ароматна. 

 

Другата малка кулинарна тайна е добавянето на кокосова сметана. Тя прави текстурата на супата кадифена. Променя и цвета и и от остро лилав (заради цвеклото), става нежно розова. Ако не ви допада екзотичният вкус на кокосовата сметана, може да изполвате класическа заквасена сметана.

 

Може да я консумирате, както топла, така и студена. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете зеленчуците на кубчета. Поставете ги в дълбока купа и сипете мазнина. разбъркайте ги добре, така че тя да полепне навсякъде. Поставете ги в тава, върху хартия за печене. Запечете за 15 минути във фурна. 
  • 2. Пасирайте зеленчуците, докато са още горещи. 
  • 3. Добавете костен бульон и кокосова сметана и разбъркайте. 
  • 4. Овкусете със сол, пипер и лимонов сок
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене