.

Крем супа от спанак и зелен чесън

Готвене 15 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Тази чудесна супа е от Моли Уайзенбърг, чийто блог Orangette, е сред любимите четива на съпруга ми. Готварската й книга с интригуващи лични истории стои на нощното ми шкафче. Никак не е чудно, че спаначената й супа е абсолютен фаворит в кухнята ни.

Начин на приготвяне
  • 1. Почистеният и накълцан на ситно чесън се запържва леко в маслото, докато стане прозрачен. След това се посолява.
  • 2. Налива се бульонът и се вари 10 мин.
  • 3. Добавя се спанакът и се вари още 5 минути.
  • 4. Добавя се сметаната.
  • 5. Пасира се до гладкост и се поднася с лъжичка сметана или варени яйца.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Салата с прошуто, пъпеш и винегрет

    • Хляб с хумус и кисело мляко за 10 минути

    • Печено пиле с бира

    • Кексчета с розова вода и шамфастък

    • Пъстра лятна салата с билково сирене

    • Сочна картофена салата с пресни подправки и лимон