.

Лещена яхния с маслини

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Топла супа с маслини за времето, когато постите.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Лещата, маслините, нарязаните на ситно моркови и половината лук, целите скилидки чесън с чубрицата се слагат в тенджера със студена вода и се варят около 30 мин, заедно с 1 лъжица олио.
  • 2. Отделно в тиган се задушава другата половина от лука, с брашното и червения пипер.
  • 3. Сипва се един черпак от водата на сварената леща, разбърква се и се връща обратно в тенджерата.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая