.

Пикантна морковена супа за 20 минути

Готвене 5 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Тази пикантна супа от моркови има само 6 съставки и отнема едва 20 минути за приготвяне. Морковите трябва предварително да се остържат и нарежат на парчета. За свежест добавете стръкче прясна мащерка, ситно нарязани листа магданоз или кориандър.  













Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете морковите, кафявата захар, чушките, солта, маслото и водата в средно голяма тенджера на котлон, включен на средно висока температура.
  • 2. Покрийте с капак и оставете да кипне. Намалете температурата и оставете да къкри 10-15 минути.
  • 3. Пюрирайте с блендер до гладкост. 
  • 4. Овкусете с още подправки, ако е необходимо.
  • 5. Сложете сусама в сух тиган на средно висок котлон. Оставете да се запече, докато семената станат златистокафяви и си пуснат аромата. Отнема около 1-2 минути. Прехвърлете в купа, за да се охлади.
  • 6. Сипете супата в купички. Поръсете с препечените сусамени семена. Разбъркайте киселото мляко и добавете по 2-3 ч. л. във всяка купичка
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"