.

Пилешка крем супа с чесън

Готвене 10 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 0

Тази крем супа е пикантна и ароматна. Дължи се на чесъна, който по рецепта е 2 с.л. на прах. Със скилидки може да намалите количеството, защото вкусът ще е още по-интензивен. 

Пилето може да нарежете на дребно или дори да го настържете на ренде. Следващият път, когато варите месото, просто отделете от гърдите в кутийка и запазете в хладилника. 


Допълнително подправете с магданоз, чесън, лук, лимонови кори и червен пипер.

Начин на приготвяне
  • 1. Разтопете маслото в тенджера на среден огън.
  • 2. Нарежете пилешките гърди на ситно. Добавете ги в тигана. 
  • 3. Когато пилето започва да се затопля, добавете крем сиренето и чесъна на прах. 
  • 4. Разбъркайте, докато всичко се смеси. 
  • 5. След като крем сиренето се разтопи, сипете пилешки бульон и сметаната. 
  • 6. Оставете да кипне. След това намалете температурата на котлона и оставете да къкри 3-4 минути.
  • 7. Добавете сол на вкус и сервирайте.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Фалшиво тирамису без яйца

    • Ореховият сладкиш на баба

    • Банички със сирене и смокини

    • Пълнени чушки с киноа и сирене

    • Маслен пай с грозде

    • Сладки с черен шоколад