.

Пръскана супа

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Пръсканата супа обикновено се приготвя с кайма. В различни варианти каймата може да се замести с месо - пилешко, телешко или заешко. На вкус наподобява по-известната супа топчета. Какво е различното? Пръсканата супа е за хората, които не обичат или нямат време за оформяне на топчетата. В тази рецепта каймата се запържва цяла, като при бъркането тя се раздробява на ситни парченца.







Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете зеленчуците на ситно и ги сложете в тенджера с вода да се сварят. Доматите може да настържете, за да станат на пюре и да не се използва ципата.
  • 2. Каймата се разбърква с малко топла вода, за да стане на каша. 
  • 3. Когато зеленчуците са полуготови, каймата се изсипва при тях и се разбърква. 
  • 4. 5 минути преди да свалите от котлона, добавете и фидето като леко го начупите. 
  • 5. На готовата супа се прави застройка от 1 жълтък и 3 с. л. кисело мляко. Разбъркайте жълтъка и млякото до хомогенност. Добавете малко бульон от супата, за да затоплите сместа. Сипете застройката на тънка струйка и разбъркайте супата. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони

    • Дребна риба с розмарин и чесън

    • Сочно тирамису с лимончело

    • Дъзмана - печиво със сирене и извара от Лудогорието

    • Понички с течен шоколад