.

Студена супа от моркови

Готвене 25 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 36

Ярка цветна комбинация, поднесена в чаша. Рецептата е за 36 шота.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Морковите се обелват, готвят се на пара, докато омекнат и се охлаждат.
  • 2. Смилат се в шейкър кана с около 1 л студена вода, лимоновия сок и сусамовия тахан.
  • 3. Добавят се червеният пипер и сол на вкус, разбърква се и супата се оставя в хладилника за 2 часа.
  • 4. Салцата се приготвя като се наситняват чери доматите, обелените краставици, лютата чушка (без семките) и магданозът.
  • 5. Добавя се царевицата, овкусява се с кимион, сумак, зехтина и сол, разбърква се и се прибира в хладилника за 30 минути.
  • 6. Супата се разпределя в чаши за шот, гарнира се със салцата и се украсява с листенца магданоз.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене