.

Супа "Капричоза"

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Една лека супа, която да гарнирате с нещо по-различно от добр епознатите хлебни крутони. Предлагаме ви я, сервирана с малки парченца леко запържена шунка. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете водата да заври. В нея разтворете кубчето бульон. Добавете и малко сол. 
  • 2. Междувременно нарежете лука на ситно и леко го намачкайте. Същото направете и с магданоза. Сложете ги, заедно със ситно нарязания морков, леко да се задушат в олио в дълбока тенджерка. 
  • 3. Прибавете граха и разбъркайте внимателно, след което изсипете бульона и засилете котлона. Щом заври, добавете ориза и оставете супата да ври 15 минути. 
  • 4. Нарежете шунката на кубчета и запържете в маслото, докато се зачервят. Готовата супа посипете с парченца шунка и настърган кашкавал. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци