.

Супа от кестени

Готвене 15 мин. Подготовка 45 мин. Брой порции 4

Вкусна крем супа от фрeнската кухня, която може да разнообрази менюто Ви.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Кестените предваритeлно се цепват с остър нож и се сваряват в подсолена вода.
  • 2. Обелват се и се смачкват. Слагат се в тенджера с 4-5 чаши вряла вода.
  • 3. Прибавят се лукът, нарязан на дребно, и целината, настъргана на ситно ренде.
  • 4. Сместа се оставя да поври до омекване на зеленчуците и се подправя с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз.
  • 5. Накрая към супата се прибавя растителна сметана. Съвет: Всяка порция може да се гарнира с цяла кестенова ядка.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Сладолед със смокини и сирене

    • Пилешка крем супа с чесън

    • Парени люти чушки

    • Как да приготвим брюкселско зеле вкусно - вариант на фурна

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Синдермьо - стара рецепта от Родопите