.

Агнешки шишчета със салата табуле

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Теодора Генкова и Кристина Генкова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете агнешкото на кубчета. Сложете го в купа с лютия червен пипер и 2 с.л зехтин. Разбъркайте за да се овкуси месото навсякъде.
  • 2. Нанижете го на 8 шишчета като редувате агнешко с чери домат.
  • 3. Изпечете шишчетата на скара или в грил тиган за 8-10 минути до златисто кафяво.
  • 4. За да направите соса посолете киселото мляко, прибавете настърганата лимонова кора, сок от лимон и наситнен джоджен. 
  • 5. Арабските питки намажете с малко зехтин, поръсете с морска сол и малко лют червен пипер и запечете във фурна на 200 C или на грил тиган.
  • 6. Начин на приготвяне на салатата:
  • 7. Сварете булгура във вряща вода до готовност. Отцедете го добре и го измийте със студена вода, за да не се слепне. Сложете го в купа.
  • 8. Измийте и нарежете магданоза на ситно. Добавете го в купата.
  • 9. Обелете доматите, ако е възможно, почистете ги от семките и ги нарежете на дребно.
  • 10. Добавяте и наситнените мента и пера от лука.
  • 11. Разбъркайте добре салатата и я подправяте със сол, лимонов сок и зехтин. 
  • 12. Сложете всяко шишче в запечено арабско хлебче, полейте с млечния сос, добавете от салатата и сервирайте.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая