.

Аспик с грах и царевица

Готвене 45 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 0

Аспикът е солено желе, приготвено от бистър бульон. Вкуснитe и красиви желирани солени ястия винаги се превръщат в гвоздея на празничната трапеза. Интересно е, когато в тях се комбинират продукти с различни ярки цветове - зелен грах, жълта царевица, оранжев морков и т.н.. Най-хубавото е, че се приготвят много по-лесно, отколкото се предполага. 


Всичко, от което се нуждаете, са подходящи рецепти! Храната е нужда, но да й се наслаждаваме е истинско изкуство! Представяме ви поредица от рецепти, вдъхновени от продукти в брошурата на Kaufland.

 

Разгледайте още специални предложения и рецепти за празниците
на kaufland.bg/рецепти.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете месото, лука и морковите в тенджера. Залейте с вода около 2 литра. Поставете на котлона. Нека ври в продължение на 40 минути. След като дръпнете от котлона, добавете дафиновия лист, солта и черния пипер.
  • 2. В 150 мл вода накиснете желатина. Загрейте, като внимавате да не кипва. 
  • 3. Отлейте 500 мл от бульона. Сипете желатина в него.  
  • 4. Сварете яйцата. Нарежете ги на кубчета. Нарежете също месото и зеленчуците. Отцедете граха и царевицата. 
  • 5. Запълнете формички за мъфини с различни зеленчуци и месо. На дъното сложете това, което искате да бъде най-отгоре на аспика. Редувайте цветовете, за да стане по-ефектно – оранжеви моркови, зелен грах, жълта царевица, месо. Отгоре излейте от бульона, смесен с желатин. 
  • 6. Поставете във фризера за 15-20 минути. 
  • 7. Потопете формичките за секунди в гореща вода, като внимавате да не проникне от течността в аспика. Трябва да видите как желето леко се разтопява по краищата и се отлепва от стените на съда. Готовото предястие обърнете върху чиния за сервиране и отстранете формата. 
  • 8. Гарнирайте с пресен, зелен магданоз. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая