.

Бабините кюфтенца със зелена салата

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4
Рейтинг

Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина Борисова и Габриела Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Наситнете лука и го сложете в купа.
  • 2. Накиснете хляба с вода, след това го изстискайте и го натрошете на трохи в купата.
  • 3. Добавете каймата, яйцето и подправките. Омесете каймата.
  • 4. Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в тиган с олио.
  • 5. Картофите нарежете на тънки кръгчета и ги изпържете в олио.
  • 6. Салатата направете като измиете зелените зеленчуци и ги накъсате в купа.
  • 7. Добавете чери домати на половинки и овкусете с дресинг от зехтин, балсамико и сол.
  • 8. Хубаво разбъркайте. Поръсете обилно с пармезан.
  • 9. Сервирайте кюфтенцата заедно с картофения чипс и салатата.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"