.

Бърз бутер венец с ароматно пилешко месо и пармезан

Готвене 40 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 0

Ако не разполагате с много време за приготвяне на обяд или вечеря, винаги може да разчитате на бутер тестото. Дръжте във фризера, ако е замразено и в хладилника - ако е прясно. 


Като добавки към този хрупкав бутер венец използвайте пилешко филе, което предварително леко сте запекли, заедно с подправките. Може да замените и с друг вид пилешко месо, шунка или пушен колбас, като в последните два случая няма нужда да ги обработвате предварително. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Разделете бутер тестото на две. Навийте двете парчета на руло. Нарежете ги на равен брой квадратчета. Всяко квадратче оформете между дланите си на топче. 
  • 2. Сложете половината топчета във форма за кекс. 
  • 3. Поръсете пилешките филета със сол, мащерка и черен пипер и от двете страни. Втрийте подправките добре в месото, за да го овкусят. Сложете да се запекат в грил тиган за 3 минути. Важно е месото да остане сочно. Нарежете на дребни късчета. 
  • 4. Добавете пилешкото към топчетата бутер тестото. 
  • 5. Настържете кашкавала на едро, нарежете маслинките на кръгчета и ги сложете при останалите продукти. 
  • 6. Добавете лютеница и смесете всичко с ръце или с помощта на лъжица. Важно е топчетата да са на разстояние едно от друго, в противен случай няма да се изпекат добре. 
  • 7. Топлия бутер венец поръсете с настърган пармезан. От топлината той ще се разтопи и ще образува приятна коричка. Поръсете с пресен, ситно нарязан магданоз. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци